Toiletsæde guide:

Hvilket toiletbræt passer til mit toilet?
Det er en jungle at finde ud af hvilket toiletsæde der passer til de forskellige toiletter. Vi har derfor lavet en guide som hjælp til at finde det rigtige toiletsæde.

Det første og vigtigste punkt er at finde ud af hvilket toilet du har, for at kunne finde frem til det rigtige WC-bræt. Der er mange forskellige fabrikanter og hver fabrikant har forskellige modeller.
Du kan ofte se på skylleknappen hvilken fabrikant toilettet er lavet af, men der er også mange modeller som ikke har noget beskrevet.

Se alle mærkerne her:

Hvilket sæde skal jeg vælge?

Producenterne af toiletter har sjældent et særlig bredt sortiment at vælge imellem indenfor toiletsæder. Det er ofte svært at finde sæder til ældre modeller, da de efterhånden udgår af produktion. Pressalit er en fabrikant som laver toiletsæder til alle mærker og de har ofte modeller som stadig passer til gamle toiletter.

Udviklingen indenfor toiletsæder har været stor indenfor de seneste år og der er kommet en masse nye funktioner på markedet. Heriblandt hører man udtryk som Softclose, lift off og Quick-release.

Softclose er en dæmpende funktion, som gør at sædet langsomt sænker sig i, når toiletbrættet lukkes. Man undgår derved at brættet ødelægges når det hamres i, hvis man får det sluppet for tidligt.

Quick release / lift-off er en funktion som gør at man hurtigt og nemt kan tage brættet af. Ved at trykke ind i siden på toiletbrættet, løsnes det fra skålen og det bliver meget lettere at komme til under rengøringen. Man opnår derved et mere hygiejnisk bademiljø.

Vi har nedenstående opstillet de meste brugte toiletter og hvilke sæder som passer til. De skulle kunne hjælpe dig på vej til at finde ud af hvilket toilet du har og hvilket sæde du skal bruge.

Ifö toilet Modellerne:

Ifö Sign & Sign Art.
Sign modellerne er blandt de nyeste fra ifø. Karakteristisk for denne serie er fresh stang funktionen. Ved at vippe skylleknappe op, kan de blå fresh stænger sænkes ned i cisternen, hvilket gør det muligt at give toilet en frisk duft og en flot blå farve i vandet.

  

Ifö Cera & Ceranova
Ifø Cera toiletterne var iblandt de første på markedet til at indføre miljøvenlig 3/6 liter dobbeltskyl.

  

Ifö Aqua & Aqua 21
Aqua modellerne var aktuelle hos ifø fra 1984-1996 og står stadig en masse rundt omkring i de danske hjem. Man skal være opmærksom på, at der i denne periode også blev lavet en kort model af Aqua’en – Denne model er blot 59cm fra bagkant til front hvor den almindeligt Ifø Aqua måler 65cm. Sædet til Aqua Kort, har en længde på 37,5cm

  

 

Ifö Cascade
Cascade har efterhånden en del år på bagen og var et af de store hit i 70’erne, med et design som var inspireret af Arne Jacobsen’s ”Ægget”.

Ifö Carezza

Carezza toilettet er en af de helt gamle drenge. De fleste sæder og reservedele er efterhånden udgået da de ofte bliver udskiftet fremfor renoveret.

Gustavsberg: (Info kommer snart)

Nautic
Nordic 2002
Nordic 1993-2002
Artic
Logic
Model 325,344,360
Skadic / Classic 1995-2007