NYT TOILET - HVAD SKAL JEG VIDE?

 

Vi har lavet en lille guide til hvad man skal være opmærksom på når man køber nyt toilet.
Der er 2 forskellige typer man kan benytte: Det klassiske gulvstående toilet eller et hængetoilet som sidder på væggen.

Nyt toilet:

Man møder er en masse forskellige funktioner og fagudtryk når man kigger på nyt toilet. Herunder har vi forklaret betydningen:

Ceraclean / CeramicPlus / Wondergliss / iføClean / Easyclean & kera Tec.
Ovenstående udtryk er alle en ekstra overfladebehandling, som er blevet påført toilettet, så skidt og snavs har sværer ved at sætte sig. Den ekstra glasur dækker de små huller i porcelænet og gør den mere rengøringsvenlig. Alle disse udtryk er en og samme ting, det er blot de forskellige mærker som har deres eget navn.

Hygienic Flush / Rim Free / Uden Skyllerand
Flere fabrikanter har modeller uden skyllekant. De har fjernet den skyllerende som man ser på det flere toiletter. Men denne funktion, samler sig ikke bakterier under kanten og gør det samtidig meget lettere at rengøre skålen. Man opnår med dette et meget mere hygiejnisk resultat.

P-Lås & S-lås
Ovenstående udtryk er en definering af hvilken afløbsform vandlåsen i toilettet har. Ved P-Lås er vandlåsen formet som et P som ligger ned, det vil sige at toilettet har vandret afgang til afløbet og bruges typisk til afløb i væggen. S-Lås har form et S der ligger ned og har lodret afløb. Denne bruges til afløb i gulvet.

                                             
               P-Lås                                                                               S-Lås

                                   
Toiletsæder
Når man køber nyt toilet, følger toiletsædet næsten aldrig med. Der er et utal af forskellige modeller og funktioner, så det er lettere for kunden selv at vælge den model de ønsker. Man skal blot sørge for at sædet passer til det toilet man har købt, da de forskellige fabrikanter ikke passer på hinandens toiletter. Vi har gjort det let for dig at finde ud af og tilføjet sæderne på toiletterne under relaterede vare.

Fresh tabs / Fresh stænger / Fresh WC
Nogle er toiletterne er udstyret med en fresh WC funktion, som gør det muligt at tilføje en sæbe tablet i cisternen, så vandet bliver blåt og velduftende. Det har ikke det helt store rengørende effekt, men skulle hjælpe med at kalk og snavs har svære ved at sætte sig.
 

Hvordan udskifter jeg mit Gulvstående toilet.

Afmontering:
Det gulvstående toilet er rigtigt nemt at udskifte. Man skal først sørge for lukke for tilkoblingen af vandet, som bliver tilført via en slange fra nærmeste vandtilførsel. Der sidder ofte en kuglehane som man kan lukke for, derefter kan slangen afmonteres. Det er det vigtig at tømme det vand som er i cisternen, ved at trykke/trække i skylleknappen.

Hvis toilettet er monteret med skruer i gulvet, fjernes skruerne. Toilettet er ofte afsluttet med en silikonekant for at lave en pæn afslutning imod gulvet, dette brydes med en skarp "bræk af" kniv.

Toilettet er nu klar til at blive løftet væk. 
Toilettet er enten med P-lås, som er tilsluttet et vandret afløbsrør eller S-lås, som er tilsluttet et lodret afløbsrør. Alt efter hvilken model, løftes eller trækkes toilettet nu af afløbsrøret og bære væk - vær opmærksom på at der altid vil være vand tilovers i vandlåsen.

Montering:
Ved montering af det nye toilet, monteres først en multikvik i afløbsrøret, som er et fleksibelt overgangsstykke. Den medfølger ved køb af de fleste nye toiletter. Derefter løftes det nye toilet på plads og skubbes ned i multikvik overgangsstykket. Toilettet skrues fast i gulvet og afsluttes med en fuge mellem gulvet og toiletskålen.
Toiletsæde monteres på skålen og til sidst kobles tilslutningsslangen til toilettet og der kan åbnes for hanen, så cisterne fyldes med vand. Toilettet er nu klar til brug.