KAN MAN STARTE FUGTSTYRING KUN PÅ BADEVÆRELSET?

Et af ventilationsanlæggets opgaver er at styre fugten i hele huset. Fugtstyringen skal tilpasses, så der er en ideel luftfugtighed, således at det føles behageligt at være i huset. Mange anlæg på markedet har en trinvis indstilling af fugten; dette kan skabe en for lav luftfugtighed, som fører til stort ubehag for beboerne i huset; man kan fx opleve sprukne læber og tør hud. Derudover vil en for lav fugtighed også kunne ødelægge trægulvene i huset.

Nyere anlæg står for fugtstyringen

Derfor er det en god ide at købe et af de nyere anlæg på markedet; fx Nilan Comfort 300, som har en fugtstyret føler, der selv sørger for at holde den rigtige luftfugtighed i huset. Denne type anlæg stopper, når den måler, at luftfugtigheden har nået det passende niveau.
Det er utroligt vigtigt med den rigtige luftfugtighed i huset; det er velkendt at for høj fugtighed kan medvirke til sundhedsproblemer som fx astma og i længden kan forårsage skimmel og svamp i huset, hvilket ingen af os ønsker.

Fugtstyring på badeværelse

Med alt dette i tankerne, kunne man få den idé, at det ville være en god idé at starte fugtstyringen på badeværelset, da det jo er herfra det meste fugt i huset befinder sig. Det mest almindelige ventilationsanlæg på badeværelset er jo netop et fugtstyret anlæg. Et anlæg, hvor udsugningen starter automatisk, når luftfugtigheden kommer over et bestemt niveau, og som så slukker automatisk igen, når fugtigheden har nået et passende niveau.

Hvis man derfor startede fugtstyringen kun på badeværelset, kunne man måske sikre en hurtigere regulering af fugten i huset, som ville give en fordel i alle husets rum.
Det fungerer dog ikke sådan, derimod er det sådan, at når måleren opdager, at luftfugtigheden stiger, har det samme effekt i alle rum og når fugten er væk, vil den gå ned i tempo igen.