HJÆLP TIL INDBYGNINGSCISTERNER - GUIDE TIL - HVILKEN MODEL SKAL JEG VÆLGE?

Hvad er en indbygningscisterne?

Når man skal have monteret et hængetoilet er indbygningscisternen, delen som hængeskålen er monteret på. Indbygningscisternen er udstyret med en beholder, som fyldes med det vand som lukkes ud i toiletskålen, ved tryk på skylleknappen.

De forskellige leverandører har hver deres egen indbygningscisterne - alle med samme funktion. Geberit & Ifø.
Hver især differentiere sig på forskellige funktioner og designet på trykknapper

Geberit indbygningscisterner

Geberit indbygningscisterner er de førende på markedet og har produceret et stort udvalg af indbygningscisterne, så der findes en løsning til enhver situation. De kaldes også Duofix WC-elementer eller indbygningscisterne.

Alle indbygningscisternerne har i bund og grund samme funktion, men der er stor variation i de forskellige badeværelser og der kan derfor være behov for alt fra høje,
lave, smalle eller hjørnemodeller for at det passer ind.

I næsten alle tilfælde benyttes enten den lave eller den høje model:

617060700 - Geberit Omega indbygningscister top/front betjent 82cm - Lav Model
617060310 - Geberit Sigma indbygningscister front betjent 112cm - Høj Model

Lav model benyttes ofte til renovation, hvor det ikke er muligt at montere inbygningscisternen inde i væggen eller steder med begrænset plads, eks. under et vindue.
Den høje model benyttes ofte til nybyg og monteres i væggen så den ikke optager plads i badeværelset.

Betjeningsplader / Trykknapper

Til hver indbygningsciterne skal man også bruge en trykknap eller en betjeningplade, for at kunne skylle ud i toilettet. Her er der også lavet nogle forskellige modeller. Man skal være lidt opmærksom på
at den betjeningsplade man køber passer til den indbygningcisterne som er installeret.

Omega inbygningcisternerne, 82cm & 98cm kan betjenes med trykknappen, fra både toppen og fronten, alt efter om den er monteret inde i væggen eller står op ad den. Man skal bare være opmærksom på,
at hvis man vælger en af disse modeller med front betjent skyl, kommer trykknappen til sidde så lavt at brættet dækker for skylleknappen.
Siddehøjden er den samme på allesammen og er justerbar - Husk at gøre din VVS'er opmærksom på hvilken siddehøjde du ønsker.

Hængetoilet
Hvilken hængeskål du skal vælge er alt efter smag og design. Indbygningscisternen fra geberit er lavet så alle hængetoiletter passe på.
Boltafstanden på de bolte som hængeskålen monteres på, er på 18 & 23cm så alle modeller og mærker kan monteres.