Brusesæt og indbygningsbruser – fordele og ulemper

Hvad skal du være opmærksom på når, du skal have brus i dit badeværelse?
De seneste år er der virkeligt kommet fokus på komfort i baderummet og, en rigtig bruseløsning er efterhånden en videnskab. Nye revolutionerende brusesystemer med forskellige funktioner skyder frem overalt, og det er svært at finde fordele og ulemper for de forskellige bruseløsninger.
Der findes forskellige løsninger alt efter, hvor stort badeværelset er, og hvor meget man ønsker at renovere.

Som udgangspunkt skal man altid have et termostatarmatur, som bruges til at åbne og lukke for vandet, samt til at indstille temperaturen. Temperaturen kan indstilles på 2 forskellige måder. Enten vælger man et  2-grebs armatur hvor man selv blander det varme og kolde vand, eller også benytter man et termostatbatteri hvor temperaturen indstilles på ét greb.

                                             
  2-grebs armatur - hvor man selv blander vandet                                                Thermostatbatteri - hvor temperaturen reguleres på 1 greb
 

Brusesæt eller indbygning?

Indbygnings bruser:

Ved større badeværelsesrenovationer vælger de fleste i dag en indbygnings bruseløsning, da det giver baderummet et let og elegant udtryk og fylder mindre end almindelige brusesætsløsninger. Derudover er det nemmere at rengøre, da der ikke er særlig mange overflader, hvor der kan samle sig kalk og skidt.
Alt rørføring ved en indbygningløsning, samles i en Ibox som fordeler vandet ud til bruseren. Rørene fræses ind i væggen, så der ikke er synlige installationer.
Der findes et utal af forskellige brusefunktioner ved en indbygningsløsning. Bruserne kan sættes i loft, væg eller i siderne af bruserummet og en masse forskellige skylle kombinationer kan betjenes fra termostatarmatur på væggen.
Når man køber materiale ind til et indbygnings system, skal man huske at få det hele med. Et komplet sæt består typisk af en IBOX til væg, Hovedbruser, håndbruser med slange og slange udtag og betjeningsplade til at styre brus og varme.
Når man vælger betjeningsplade, skal man sørge for at den indeholder de funktioner som hovedbruseren indeholder. Dvs. Hvis hovedbruseren er udstyret med 2 forskellige skyl (vandfald og almindelig brus), så skal de forskellige skyl kunne aktiveres fra betjening pladen.

Vi kan altid hjælpe med at samle din drømmeløsning.

Fordele ved en indbygnings bruseløsning:
-Let og elegant design
-Fylder ikke i baderummet
-Flere skyllefunktioner
-Rengøringsvenlig

Ulemper:
-Kræver større renovering (dyr at etablere)

Brusesæt:

En løsning med brusesæt benyttes typisk med mindre renovation. Det består ofte af et brusearmatur, en brusestang og en håndbruser.
Det er super simpelt at sætte op, da det ofte blot skal monteres på 2 eksisterende rør (varm og kold vand).
Det almindelige brusesæt har oplevet en stor udvikling de seneste år og er ikke længere bare en brusestang med en bruser. Du kan få brusesæt ned til et par hundrede kroner men også store flotte systemer med hovedbruser, håndbruser, armaturer med hylder og mange forskellige skylle funktion.

Fordele:
- Nemt og hurtigt at montere
- Billig
- Mange kombination

Ulemper:
- Fylder en smule i rummet